Čeprav je do Sirikta še pol meseca, ne potekajo intenzivno zgolj organizacijske dejavnosti, ampak tudi vsebinske. Ves mesec že teče ostra in skrajnostna tvitna razprava o rabi mobilnika pri pouku. Tvitni ključnik je #mobiluč.

V četrtek, 22. septembra ob 11. uri, se bodo v argumentirani videoparlamentarni razpravi predstavile osnovne šole. Na strani ZA bosta OŠ Domžale in OŠ Antona Šibelja-Stjenka Komen, na strani PROTI bosta OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici in OŠ Tončke Čeč Trbovlje.

Ne bo šlo za to, katera šola je za rabo mobilnih telefonov pri pouku in katera proti, ampak za kakovostne odgovore v prid rabi in proti njej. O moči argumentov bo javnost lahko glasovala prek tviterja, glasovali pa bodo tudi učenci na sodelujočih šolah.

Javnost bo lahko neposredno spremljala 45-minutni parlament, saj bo Arnes poskrbel za vidne in slišne zveze; posnetek pa bo objavljen in dosegljiv – podobno, kot je objavljeno žrebanje diskusijskih strani. Do četrtka pa javnost lahko tvita v #raziskovalnici ZRSŠ in pomaga šolam pri oblikovanju dokazov.