Prejšnji četrtek so v videoparlamentarni debati soočili svoja stališča o rabi mobilnika pri pouku osnovnošolci. Tehtnica razprave se je nagnila v prid tistih, ki bi na šolah ugasnili mobilne telefone.

Ta četrtek, 29. septembra ob 11. uri, se bodo v argumentirani videoparlamentarni razpravi predstavile še srednje šole. Na strani ZA bosta II. gimnazija Maribor in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, na strani PROTI bosta Gimnazija Celje Center in Gimnazija Vič.

Tudi tokrat ne bo šlo za to, katera šola je za rabo mobilnih telefonov pri pouku in katera proti, ampak za kakovostne odgovore v prid rabi in proti njej. O moči argumentov bo javnost lahko glasovala prek tviterja, glasovali pa bodo tudi dijaki na sodelujočih šolah.

Javnost bo lahko neposredno spremljala 45-minutni parlament, saj bo Arnes poskrbel za vidne in slišne zveze; posnetek pa bo objavljen in dosegljiv – podobno, kot je objavljeno žrebanje diskusijskih strani. Do četrtka pa javnost lahko tvita v #raziskovalnici ZRSŠ in pomaga šolam pri oblikovanju dokazov.