Tudi tisti, ki se mednarodne konference SIRikt ne boste udeležili, boste lahko plenarna predavanja in parlament spremljali po zaslugi dijakov Šolskega centra Novo mesto in Arnesove storitve Prenosi v živo, ki je del multimedijskih storitev portala Arnes Video.

Evgen, Matej, Mihael, dva Anžeta in Branko, šest dijakov 2. in 3. letnika Šolskega centra Novo mesto, sicer udeležencev multimedijskega krožka, bo pod strokovnim vodstvom Arnesovih strokovnjakov skrbelo za prenos plenarnih predavanj, ki bodo potekala v četrtek, 6. oktobra, od 9:00 do 13:00 in v petek, 7. oktobra, od 13:30 do 15:30. Parlament, ki je novost 10. jubilejnega SIRikta, bo na sporedu v petek od 11:00 do 12:00.

Za prenos bodo v uporabi Arnesovi strežniki, oddajanje bo v polni visoki ločljivosti, z možnostjo ogleda za nazaj, oziroma časovnim zamikom.

Enostavni prenosi, ki so primerni tudi za profesionalce

Prenosi v živo so namenjeni vsem, ki želijo dogodke v realnem času prenašati na splet in tako omogočiti spremljanje konferenc, seminarjev, koncertov širši javnosti. Arnesovi prenosi v živo so primerni tudi za profesionalne prenose dogodkov, vsako leto tako Arnes prenaša dogajanje na konferencah Mreža znanja in SIRikt.

Prenos v živo lahko posnamete in objavite na portalu Arnes Video ter na lastni spletni strani.