Zoran Stančič je najprej delal kot raziskovalec in profesor na Univerzi v Ljubljani ter ZRC SAZU na uporabi informacijskih sistemov v arheologiji. Štiri leta je bil državni sekretar za znanost Republike Slovenije. Od 2004 do 2015 je delal kot visok uradnik Evropske komisije za znanost in informacijsko družbo.

Zoran Stančič

vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, EU v Sloveniji

Saša Divjak: vodja odseka za avtomatiko, robotiko in biokibernetiko in kasneje načelnik oddelka za elektroniko na IJS, pomočnik direktorja Iskre Delte, prodekan za raziskovalno delo na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo, dekan na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI), gostujoči profesor na Fakulteti za informatiko Univerze v Vidmu, Predstojnik Katedre za programsko opremo in predstojnik Laboratorija za računalniško grafiko in multimedije na FRI. Predsednik Slovenske sekcije IEEE, Predsednik mednarodnega združenja CoLoS, Predsednik generalne skupščine mednarodnega združenja HSci, član in predsednik Evropske akademije znanosti.

Saša Divjak

Zaslužni profesor, Univerza v Ljubljani

Vinko Logaj je direktor zavoda za šolstvo dve leti, prej je bil direktor direktorata za srednje šole na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Več let je bil tudi ravnatelj ter profesor fizike in proizvodno tehnične vzgoje. Sodeloval je tudi v številnih strokovnih skupinah v šolstvu.

Vinko Logaj

direktor, Zavod RS za šolstvo

Nataša Pirc Musar je diplomirala na Pravni fakulteti. Po študiju se je zaposlila kot novinarka, nato je svoje novinarsko znanje dodatno izpopolnjevala s študijem v tujini. Želja po novih znanjih jo je vodila v gospodarstvo. 2004 je bila po zaposlitvi na Vrhovnem sodišču kot direktorica Centra za izobraževanje in informiranje izvoljena za informacijsko pooblaščenko. Svoj mandat je zaključila v letu 2014, z delom pa nadaljuje v svoji pravni pisarni.

Nataša Pirc Musar

Odvetniška družba Pirc Musar

Ditka Vidmar je biologinja, profesorica biologije, nevroznanstvenica in mediatorka. Svojo ljubezen do naravoslovja, dela z ljudmi in raziskovanja je udejanjala skozi delo v Hiši eksperimentov, poučevanje biologije na gimnaziji in raziskovanje možganske električne aktivnosti v zdravju in bolezni v UKC Ljubljana. Zdaj kot soustanoviteljica zavoda Umni posluša mnenja državljanov in zaposlenih v slovenskih javnih ustanovah in mediira proces iskanja najboljših možnih rešitev za zagotavljanje kvalitetnih javnih storitev.

Ditka Vidmar

Umni, Zavod za ustvarjalne rešitve s pomočjo mnenj

Maja Vreča je od leta 1995 zaposlena na Arnesu. Že 20 let se ukvarja z uporabniki interneta vseh starosti. Je sodelavka Centra za varnejši internet SAFE.SI in izvaja tematska predavanja za strokovne delavce, profesorje, visokošolske učitelje, študente, dijake in učence. Tesno sodeluje tudi znotraj evropskega združenja INSAFE. Zadnja leta vodi množične spletne tečaje (MOOC) o varni rabi interneta.

Maja Vreča

Safe.si

Srečo Zakrajšek je ustanovitelj in dekan IAM (Inštitut in akademija za multimedije), v okviru katerega potekata višje in visokošolsko izobraževanje s področja multimedijev in multimedijske produkcije. Študij poteka na najsodobnejši, tehnološko podprti način. V letu 2016 je izdal monografiji o uporabi sodobnih tehnologij v OŠ in gimnaziji.

Srečo Zakrajšek

ustanovitelj in dekan, IAM (Inštitut in akademija za multimedije)